header_roquefort_about_v2

Werkwijze

Elk ontwerp dat we maken is op maat gemaakt en uniek. Om inzicht te geven in ons creatieve proces, hebben we onze werkwijze in grote lijnen in kaart gebracht. Wil je zien hoe een specifiek project verloopt en hoe een aantal van onze opdrachtgevers de samenwerking ervaren, kijk dan naar de projecten in onze portfolio.

kennismaking4

Voorbereiding

Kennismaking en briefing

In een gesprek worden ideeën, wensen, vragen, doelstellingen en verwachtingen doorgenomen en wordt de opdrachtomschrijving geformuleerd.

Offerte en planning

Op basis van het gesprek maken we een offerte. Daarin staat een terugkoppeling van de opdrachtomschrijving, een begroting van de kosten en een voorstel voor de planning van het project.

fase1

Fase I

Ontwikkeling van concept en ontwerp

Na een akkoord op de offerte en planning gaan we aan de slag met de ontwerpvraag en brengen we onze creatieve ideeën en concepten tot leven. We maken onze visie inzichtelijk, ontwikkelen een look&feel en werken alles uit tot één of meerdere conceptvoorstellen.

Presentatie en terugkoppeling

We presenteren de conceptvoorstellen en de opdrachtgever geeft hier feedback op. Op basis van de feedback werken we naar één definitief voorstel toe die de basis vormt voor de verdere ontwikkeling van het ontwerp.

fase2-3

Fase II

Uitwerking

Als de look&feel en het concept bepaald zijn gaan we verder met het uitwerken van het ontwerp. Tijdens deze hele fase hebben we nauw contact met de opdrachtgever hierover.
 Bij sommige projecten werken we samen met creatieve professionals uit ons netwerk. Wij maken gebruik van hun expertise om een compleet product te kunnen ontwikkelen. Dit gebeurd uiteraard in overleg.

Laatste check

Het uitgewerkte ontwerp gaat voor een laatste check langs de opdrachtgever. Als alles naar wens is uitgevoerd geeft de opdrachtgever ‘akkoord’ en leveren we ons ontwerp aan voor gebruik of gaat het in productie.

fase3-5

Fase III

Productie & Afronding

Het ontwerp kunnen we door specialisten laten produceren. Denk bijvoorbeeld aan drukwerk of de technische realisatie van een digitaal product. De productie is een belangrijk onderdeel van het uiteindelijke ontwerp en daarom geven wij graag uitgebreid advies over de mogelijkheden.

Evaluatie

Als het project is afgerond nemen we graag met je door of het hele proces naar tevredenheid is verlopen. Wij zijn namelijk pas blij als jij dat ook bent!

Samenwerken?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?
Of wil je gewoon eens kennis maken?

Neem contact op