Humboldt_header2
  • Print

Humboldt Aardrijkskunde

Uitgeverij Malmberg

Uitgeverij Malmberg behoeft geen introductie, wie is er tenslotte niet groot geworden met hun lesmethodes voor basis- en voortgezet onderwijs. Humboldt is Malmbergs nieuwste methode aardrijkskunde voor de onderbouw, van MAVO tot gymnasium. Roquefort kreeg de eer om een passend stramien te ontwerpen voor het handboek.

van Mavo tot Gymnasium

Humboldt is een methode voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs, dus leerjaar 1 en 2, en voor havo en VWO ook leerjaar 3. Wij maakten dus in totaal 8 boeken voor leerlingen van 12 tot 15 jaar oud.

HB_spread_L
HB_spread_L2

functionaliteit

De nadruk van deze methode ligt op het inzicht krijgen in-, en het toepassen van de stof. Voor het ontwerp van het boek maakten we een heel functioneel stramien, zodat de leerling iedere les volgens hetzelfde systeem doorloopt. Hierdoor weet de leerling altijd precies wat de bedoeling is.

HB_spread_L3
HB_spread_L4

mooie hoofdstukopeners

In het stramien hebben we ruimte gemaakt voor een royale hoofdstuk-opener. Op de eerste spread van het hoofdstuk wordt de leerling enthousiast gemaakt door een bijzonder beeld dat typerend is voor het onderwerp van het hoofdstuk.

HB_spread_L5
HB_spread_L6
HB_spread_L7