header_FMM_2eboek_2
  • Concept
  • Digitaal
  • Print

Fouten maken moed

Fouten maken is eng, daarom vermijden we ze liever. Maar falen is juist bevorderlijk voor de werksfeer en de creativiteit, dat leerden wij van faalkundige Remko van der Drift. Met zo’n interessante benadering heb je binnen no-time een boek-deal bij Uitgeverij Anderz, en als vriend van de Roquefort Family wilde Remko graag dat wij het ontwerp zouden maken voor zijn boek. En in tegenstelling tot wat je zou verwachten, ging dat heel erg goed!

inhoud_boek_FFM2
spreads_boek_FFM2_18-19
spreads_boek_FFM2_32-33
spreads_boek_FFM2_56-57

Illustraties

Toen het stramien akkoord was, vroegen we Carline Huge om een serie illustraties te maken. Haar grappige stijl past goed bij het boek. Hardop lachend hebben we de opmaak van Fouten Maken Moed gedaan.

spreads_boek_FFM2_62-63
spreads_boek_FFM2_extra
vierkant3_boek_FFM2
vierkant2_boek_FFM2

Naast het boek maakten we ook een website. Ook deze staat vol foute grappen, leuke illustraties en interessante informatie. Check www.instituutvoorfaalkunde.nl.

Insituut_voor_faalkunde_website

REACTIE VAN DE OPDRACHTGEVER

Laura en Bianca, Roquefort, ik ben enorm fan! We werken al sinds 2007 samen en ze hebben al mijn websites, huisstijlen, merchandise als pennen, notitieboekjes en stickers ontworpen. En natuurlijk mijn twee boeken. Dit tweede boek, Fouten maken moed, is net zoals alle andere ontwerpen die ze voor me gemaakt hebben, weer enorm creatief, inventief, open, en mega inspirerend ontworpen. Laura en Bianca zijn een gouden duo. Ik weet niet hoe ze het doen, wie wat precies doet in het ontwerpproces (en dat durf ik eigenlijk niet te vragen want ik wil de toverformule graag magisch houden :)), maar het is iedere keer weer raak! Ze weten mijn wensen en idee├źn altijd weer tot veel grotere hoogtes vorm te geven dan ik van tevoren voor mogelijk had gehouden. Jammer eigenlijk dat ze zo perfect zijn ;).

remko_van_de_drift_boek
als_dat_maar_fout_gaat