header_SKBR_v8
  • Illustratie
  • Print

Stadskookboek Rotterdam

Uitgeverij Mo'media

In het Stadskookboek Rotterdam nemen foodjournalisten Wim de Jong en Frank van Dijl je mee hun lievelingsstad in. Ontdek de leukste Rotterdamse buurtjes en adresjes, maak kennis met spraakmakende chefs en leer koken op z’n Rotterdams.

Uitgeverij mo’media gaf ons de eer om dit concept in een passend ontwerp te gieten. Wij gaven het Stadskookboek een even stoer, rauw en spannend uiterlijk als de stad zelf. Een jaar later maakten we de tweede herziene editie.

pizza_bird_S
cover_S
herman_M
covers_M_SKBR2
covers_M
spread_marnix_M
spread_marnix2_M
spread_FFF_M
spread_wdw_L

Een uniek lettertype

Voor dit boek hebben we een eigen font gemaakt, op basis van Bianca’s nonchalante handschrift. Dat font gebruiken we in de streamers. De titels bij de portretten van de chefs zijn stuk voor stuk handgeschreven met een dikke marker waardoor ze dynamischer zijn, maar wel matchen met de streamers.

yama_S
quote_inleinding2_S
spread_markthal_M
spread_kopkaap_M
spread_6xzoet

stoere illustraties

De illustraties in het kookboek zijn met een dikke marker getekend. Zo ontstaan mooie rauwe tekeningen die goed passen bij de sfeer die de uitgeverij voor ogen hadden voor dit stoere boek.

schetsen_L
spread_receptkoekela_M

De recepten

Uit een kookboek moet je kunnen koken, dus zijn de laatste 64 pagina’s gevuld met recepten van Rotterdamse chefs en restaurants. Vind jij die coffee crumble cake van Koekela ook de lekkerste taart die er is? Dan heb je geluk, want hij staat erin!

spread_receptChung_M
spread_receptaphalen_M

Reactie van Mo'media

“Schuiven, aanpassen, meedenken, kijken en opnieuw kijken: Roquefort ging net zolang door tot het helemaal goed was. Wat een fijne samenwerking!”

Joyce Enthoven, uitgever

reacties_S
stapel_S
team_M

Het stadskookboek werd feestelijk gelanceerd met een boekpresentatie in Kookpunt. Bekijk hier de video.

zijkant