header_UM3
  • Digitaal

Universiteitsmuseum Utrecht

In het Universiteitsmuseum Utrecht stap je binnen in de wereld van de Universiteit Utrecht. Hier kijk je mee over de schouder van wetenschappers van vroeger en van nu. Het museum staat propvol opgezette dieren, skeletten, vreemde voorwerpen en zelfs een deeltjesversneller. Voor het UM ontwikkelden we een nieuwe website. Je kunt op deze website niet alleen alle informatie vinden voor een bezoek, maar je kunt ook online bladeren door een groot deel van de collectie van het museum.

Bekijk ‘m live op www.universiteitsmuseum.nl

UM-website_v2

Lay-out en navigatie

Het Universiteitsmuseum wilde graag een website die flexibel is ingedeeld door middel van blokken die op diverse plaatsen ingeladen kunnen worden. Ook was het belangrijk dat de navigatie zo eenvoudig mogelijk zou zijn. Marieke van het UM had haar gedachten vormgegeven in knip- en plakwerkjes. Daar houden wij van! Zo konden we goed communiceren over de indeling en de navigatie van de website.

UM_schets_home1_S
UM_schets_home2_S
UM_indeling_M

Ontwerp

Aan de hand van de indeling van het Universiteitsmuseum hebben we een stramien opgezet en hun reeds bestaande vormgeving doorvertaald naar een bijpassend ontwerp voor de website.

UM_home_totaal2

De collectie

Naast de reguliere website maakten we er nog een deel bij. De collectie site, waarin bezoekers de collectie kunnen ontdekken in high-res beeld, aan de hand van diverse zoek-methoden waaronder collectieverhalen en een pivot.

UM_collectie_zoeken
UM_collectie_totaal_2

Realisatie

De technische realisatie van de website is gedaan door ab-c media.